Індивідуальний ліфт у квартиру – особливості та експлуатація

Підкреслити статусність власного житла можна за допомогою різних предметів інтер'єру, в тому числі облаштувавши свою квартиру індивідуальним ліфтом. Дуже часто таке рішення робить побут більш комфортним та затишним, до того ж сучасні технології дозволяють спроектувати і встановити індивідуальний ліфт в будь-якому приміщенні.

Навіщо потрібен індивідуальний ліфт?

Власний ліфт у квартиру можна зустріти не так часто, в порівнянні з котеджами, приватними дачами та заміськими віллами. Але для жителів пентхаусів, такий варіант дозволить забезпечити максимальну приватність проживання.

Індивідуальні ліфти в квартирах зовсім недавно стали з'являтися у жителів нашої країни, найбільшу популярність вони отримали в країнах Європи і в США. Спочатку це було більш актуальним рішенням для людей з обмеженими можливостями, які пересувалися в інвалідних візках. Вже пізніше, досить заможні люди стали облаштовувати свої квартири власними ліфтами, бажаючи отримати максимальний комфорт і конфіденційність. На сьогоднішній день ідея індивідуальних ліфтів стає все більш актуальною.

Для цього під час проектування елітних будинків продумується окремий вхід і можливість облаштування індивідуальних підйомників для багатоярусних квартир. Для власників пентхаусів все продумано до дрібниць, людина мінімум контактує з іншими мешканцями будинку, власник може прямо з паркінгу піднятися до себе в квартиру, без необхідності відвідувати хол або фойє. Професійний підхід у вирішенні цього питання готова надати компанія «Майстерліфт», фахівці запропонують різні варіанти ліфтів, здатні задовольнити найвищі запити.

Особистий ліфт у квартиру

Особливості індивідуальних ліфтів

Індивідуальний ліфт в квартирі має ряд своїх особливостей. Це, перш за все, стосується і самого облаштування підйомника. Можна виділити два основних способи його організації:
  1. Наявність індивідуальної ліфтової кабіни. Це дозволить власникам пентхаусів обзавестися власним ліфтом, який може бути оформлений за особистим дизайнерським проектом. До того ж, крім пасажирського ліфта в будинку можна встановити особистий вантажний ліфт, з вантажопідйомністю до 1000 і більше кілограм.
  2. Загальна кабіна ліфта з особистим електронним ключем. Такий варіант передбачає можливість використання загального ліфта в індивідуальному режимі. Наявність ключа-коду дозволяє власникам пентхаусів переміщатися на верхні поверхи, при цьому інші мешканці не матимуть до них доступ.

В даний час інженери все більше часу приділяють сучасним розробкам індивідуальних ліфтів в пентхаусах, кабіни мають цікавий креативний дизайн, невелика вага, характеризуються невеликим енергоспоживанням, тому досить затребувані серед споживачів.

Особливості експлуатації та установки

Всі особливості майбутньої будівлі продумуються ще на етапі його проектування, це ж стосується і наявності індивідуального ліфта. Внести будь-які зміни у вже побудованій багатоповерхівці вкрай складно. Проект майбутнього будинку повинен передбачати можливість розміщення у ньому підйомного механізму, кабіни, шахти і всіх супутніх елементів. При цьому не варто забувати про додаткове навантаження, яке пов'язане з наявністю ліфта в будинку.

Тому якщо ви хочете обладнати свій будинок індивідуальним ліфтом, то рекомендується завчасно звертатися в спеціальні компанії, щоб була можливість внести зміни в конструкцію будівлі. Компанія «Мастерлифт» зможе реалізувати вашу задумку, фахівці надають послуги з монтажу та обслуговування обладнання.