Що необхідно робити, якщо застряг у ліфті?

Практично кожен із нас хоча б раз застрягав у ліфті. Приємного мало. Однак найголовніше в даній ситуації не панікувати і не намагатися вибратися з ліфта самостійно. У компанії "Мастерліфт" дають кілька порад як потрібно себе вести в подібній ситуації.

Для початку слід розуміти, що ліфт може зупинитися в декількох випадках: знеструмлений будинок, трапилася поломка, вандалізм.

Застряг у ліфті: правила поведінки

  1. Найперше, що потрібно зробити, коли ви застрягли в ліфті це заспокоїтися і тверезо оцінити ситуацію. Не потрібно натискати на всі кнопки поспіль, стрибати в ліфті і намагатися відкрити двері кабіни. По-перше, якщо ви перебуваєте в стресовій ситуації, ви інтуїтивно перестаєте думати і споживаєте більше кисню. Від нервів у вас може почати крутитися голова, і ви можете втратити свідомість.
  2. По-друге, намагаючись відкрити двері, ви можете себе травмувати. Ви ж не знаєте, що сталося насправді. Кабіна могла застрягти між поверхами і під час вашої вилазки з ліфта може в будь-який момент поїхати, привівши до важких травм. Якщо ви потрапили в подібну ситуацію, то потрібно заспокоїтися. Натиснути кнопку виклику диспетчера і повідомити йому про виниклу проблему.
  3. У разі якщо диспетчер не відповідає, спробувати через деякий час знову його викликати. Якщо кнопка диспетчера не працює або не відповідає, то спробувати зателефонувати по мобільному телефону в службу, яка займається обслуговуванням даного ліфта, МНС або друзям знайомим, щоб ті викликали допомогу. Якщо у вас немає з собою телефону або відсутній зв'язок, покличте на допомогу та попросіть, щоб люди викликали відповідну службу.
  4. Якщо в очікуванні рятувальників вам жарко, то розстебніть або зніміть верхній одяг. При наявності води, пийте її невеликими ковтками. Якщо стан не покращився, покладіть речі на підлогу і присядьте, витягнувши ноги. Після приїзду рятувальників чітко виконуйте всі їх інструкції.
  5. Якщо в кабіні з вами знаходяться діти, постарайтеся їх заспокоїти, найчастіше малюки лякаються замкнутого простору і можуть впасти в істерику, що може погано позначитися на їхній психіці.
  6. У рідкісних випадках ліфт може стрімко падати вниз, тоді вам необхідно швидко натиснути кнопку «СТОП» і сісти, притулившись до стіни кабіни упираючись руками в підлогу. Таке положення допоможе зафіксувати тіло, знизивши ризик отримання серйозних травм. Кнопка «СТОП» активізує гальма ліфта, що не дасть йому впасти в шахту.

Правила поведінки, якщо застряг у ліфті

Найчастіше, ліфт зупиняється через поломки або відключення будинку від подачі електроенергії. Зазвичай з викликом допомоги проблеми виникають тільки в старих ліфтах, термін експлуатації яких давно минув. Щоб мінімізувати ризик виникнення подібних ситуацій слід укласти договір з компанією "Masterlift" яка займається обслуговуванням, установкою та ремонтом ліфтів.

Компанія працює на ринку понад 10 років. Завдяки якісному виконанню послуг кількість клієнтів постійно зростає. Компанія має власний склад, на якому зберігається понад 1000 найменувань запчастин для ліфтів різної модифікації. А також володіє своїм транспортним парком, що дозволяє швидко виїжджати на місце події, надавати потрібну допомогу і ремонтувати ліфтової механізм.

Також «Мастерліфт» займається реставрацією зношених кабін і модернізацією обладнання. Уклавши з нами договір, Ви назавжди забудете про неробочий ліфт.