Правила користування та безпеки у ліфтах

Правила користування ліфтом розміщені на стіні кожної кабіни. Але іноді ми просто не звертаємо на них уваги або забуваємо про них. Проте, правила складені не просто для «галочки», і можуть уберегти нас від неприємностей. «Майстерліфт» розповідає про порядок користування ліфтом та важливі моменти, пов'язані з ними.

установка лифтов

 

Правила користування ліфтом:

  1. Після автоматичного відкриття дверей треба пересвідчитись, що кабіна знаходиться перед вами. Увійшовши до кабіни, поверніться обличчям до дверного отвору, пересвідчившись, що нічого не заважає зачиненню дверей.

  2. Натисніть кнопку потрібного поверху. Двері зачиняться автоматично та кабіна почне рухатись. Якщо двері зачинились, а кабіна не почала рухатись, натисніть кнопку «Стоп» або (при наявності) кнопку «відкриття дверей» (◄||►) і двері автоматично відчиняться для виходу.

  3. Для термінової зупинки кабіни натисніть кнопку «Стоп»

  4. Для виклику технічного персоналу натисніть кнопку «ВИКЛИК» на переговорному пристрої, повідомте необхідну інформацію диспетчеру та виконуйте його вказівки.

  5. Для перевезення собаки при вході та виході з кабіни тримайте його за нашийник або візьміть тварину на руки, при цьому повідець повинен бути знятий з нашийника. Повідець небезпечний тим, що тварина може вибігти з кабіни, коли двері закриються, а ліфт почне рух.

 

обслуговування ліфтів

 

  1. При виході з кабіни ПАМ'ЯТАЙТЕ: спочатку вивезіть пустий візочок, а потім вийдіть самі з дитиною на руках. При поїздці дорослих з дітьми до 12 років першими до кабіни повинні заходити дорослі, а потім діти. При виході першими повинні вийти діти.

  2. Для перевезення дитини у візочку необхідно перед входом до кабіни ОБОВ’ЯЗКОВО ВЗЯТИ ДИТИНУ НА РУКИ та увійти з нею до кабіни, після чого завезти за собою пустий візок.

 

обслуговування ліфтів київ

 

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  1. Проїзд дітей в віці до 12 років без супроводу дорослих.
  2. Користуватися ліфтом, якщо кабіна задимлена чи відчувається запах гару.
  3. Палити у кабіні, перевозити легкозаймисті речовини та рідини у відкритому посуді, сипучі та великогабаритні матеріали.
  4. Проникати у шахту та приямок ліфта.
  5. Перевантажувати ліфт.
  6. Прикладати зусилля для відкриття та закриття дверей; знаходитись в площині дверного отвору.
  7. Відкривати вручну двері шахти ліфта, притулятися до дверей.