Найвищий ліфт у світі

В китайській провінції Хунань працює ліфт Байлонг (або Байлун, «Ліфт Сотні Драконів»). Він всього за хвилину піднімає туристів на висоту 330 метрів — на один з оглядових майданчиків заповідника.

Найвищий ліфт у світі

 

Прозорі двоповерхові кабіни вміщають до 50 осіб (вантажопідйомність кожної — до 3750 кг). Байлонг, побудований на прямовисній скелі, вважається найвищим і найшвидшим відкритим пасажирським ліфтом у світі. Підйомник включений в Книгу рекордів Гіннеса. Вартість спорудження такого дива техніки становила $18 млн.

 

 

Встановлення ліфта Байлонг почалося в 1999 році і було завершено через три роки. При його зведенні підйомний механізм був вмонтований безпосередньо в скелі з кварцового пісковика. Інженери також забезпечили кабіни датчиками землетрусу.

 

Найвищий ліфт у світі Байлонг

 

До будівництва ліфта туристи могли здійснювати тільки піший підйом, а оскільки скеля практично прямовисна, наважитися на це могли не всі. Підйомник дозволяє зекономити 3 години ходьби і всього за одну хвилину приносить мандрівників на гору, з якої відкривається прекрасний вид на долину з кварцитовими стовпами.

 

Дивіться також:

Найвідоміші ліфти у світі: найбільші, незвичайні, найстарші